Navigácia

  • Krajské kolo Zenit v strojárstve

    Dňa 23.11.2022 sa v SOŠ strojníckej Považská Bystrica  konalo Krajské kolo ZENIT v strojárstve. Z našej školy sa súťaže zúčastnil žiak III.B triedy Roman Buday, pod vedením majstra odbornej výchovy Bc. Jána Mutalu. V silnej konkurencii žiakov z iných škôl obsadil 6. miesto. K umiestneniu mu srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

  • APPLiA - reportáž

    Naša škola, zapojená v projekte APPLiA, sa objavila na obrazovkách RTVS v magazíne Regina, ktorú si môžete pozrieť po kliknutí na priložený odkaz. V reportáži sa nás týka časť medzi 4 - 8 minútou.

    https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/14356/366967#243

  • XVI. ročník celoslovenskej súťaže odborných vedomostí a praktických zručností žiakov stredných odborných škôl

    Dňa 15. novembra 2022 sa konal XVI. ročník celoslovenskej súťaže odborných vedomostí a praktických zručností žiakov stredných odborných škôl. Súťaž organizovala Spojená škola Nižná. Do súťaže sa zapojilo 20 žiakov z 10 stredných odborných škôl z celého Slovenska. Pod vedením MOV Bc. Ladislava Bolebrucha našu školu reprezentovali žiaci IV.D triedy  Zdenko Škrátek, ktorý v silnej konkurencii obsadil krásne 5. miesto  a na 14. mieste sa umiestnil Patrik Mrázik. V súťaži družstiev sa naši chlapci umiestnili na 4. mieste. Za reprezentáciu školy im ďakujeme a k umiestneniu srdečne blahoželáme.

    Viac fotografií vo fotoalbume.

  • Oslava 85. výročia založenia školy

    Dňa 17. októbra 2022 sme si slávnostným programom spoločne pripomenuli krásne 85. výročie založenia našej školy.

    Pozvanie prijali aj predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja a poslanec NR SR, Ing. Jaroslav Baška a primátor mesta Dubnica nad Váhom, Mgr. Et Mgr. Peter Wolf – ktorý v minulosti tiež dral naše školské lavice ako študent odboru mechanik nastavovač a v školskom roku 2004/2005 úspešne zmaturoval. Slávnostného programu sa zúčastnili aj predstavitelia a zástupcovia firiem, s ktorými škola spolupracuje v rámci systému duálneho vzdelávania; Gymnázium Jana Pivečky a SOŠ Slavičín – škola, ktorá je naším dlhoročným partnerom v rámci cezhraničnej spolupráce; riaditeľky a riaditelia stredných a základných škôl a ďalší významní a vážení hostia.

    A ako sme oslavovali ???

    Dozviete sa v reportáži o oslave školy na stránkach Trenčianskeho samosprávneho kraja. a v priloženom článku SOST_85.pdf

    Taktiež si môžete prečítať slávnostný príhovor riaditeľa školy.

     

  • Florbalový turnaj stredných škôl - 15. ročník

    Dňa 13. októbra 2022 sa sedemnásť žiakov našej školy, pod vedením PaeDr. Ľubomíra Maguta, zúčastnilo 15. ročníka florbalového turnaja stredných škôl o pohár predsedu TSK Ing. Jaroslava Bašku (pod záštitou predsedu TSK). Po vynútenej dvojročnej prestávke (kvôli pandémii COVID-19) sa žiaci po dlhom čase mohli zúčastniť športového podujatia takéhoto formátu. S jedným víťazstvom a troma prehrami na konte sa chlapci umiestnili na krásnom 7. mieste, k čomu im srdečne blahoželáme a za vzornú reprezentáciu školy veľmi pekne ďakujeme.  
     

  • Výstava STREDOŠKOLÁK – HRDINA REMESLA 2022

    Dňa 6.-7. októbra 2022 sa v Trenčíne konal 22. ročník výstavy stredných škôl - STREDOŠKOLÁK - HRDINA REMESLA. Aj naša škola využila príležitosť prezentovať svoju činnosť a obsah vzdelávania žiakom základných škôl, ako aj ich rodičom a pedagógom. O prezentáciu študijných a učebných odborov sa postarali žiaci III. ročníka odborov mechanik nastavovač a technik informačných a telekomunikačných technológií, pod vedením HMOV Mgr. Vladimíra Borovského a Ing. Karola Šperku.

    Žiakom, ktorí propagovali našu školu priamo na výstavisku, ďakujeme za vzornú reprezentáciu.

     

    Viac fotografií vo fotoalbume.

  • DofE - bronzová úroveň

    V stredu 5. októbra 2022 si naši Dofáci - Juraj Híreš, Lukáč Janči, Lukáš Kotlaba, Martin Šlesarík, Patrik Mičatka a Tomáš Trunek v sprievode svojich expedičákov Juraja Štefanca a Jána Mutalu prevzali na TSK ocenenia za bronzovú úroveň DofE.

    Všetkým chlapcom ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy a k dosiahnutému úspechu srdečne blahoželáme!

  • Exkurzia - Industry Day v ZŤS špeciál

    Zajtra, dňa 22.9. 2022 absolvujú žiaci nasledovných tried exkurziu do ZŤS špeciál:
    - trieda III.A
    - trieda III.B
    - trieda III.C (žiaci odboru mechanik mechatronik)
    - trieda III.D (žiaci odboru mechanik mechatronik a mechanik nastavovač)


    Žiaci týchto tried sa 0 - 2. vyučovaciu hodinu učia podľa riadneho rozvrhu. Počas druhej vyučovacej hodiny sa na pokyn vyučujúcich presunú do vestibulu školy (o 9:00 hod.), odkiaľ pod dozorom Ing. Hajnalovej, Ing. Dobiašovej a Ing. Schona vyrazia do ZŤS špeciál.
    Po skončení exkurzie sa žiaci nevracajú späť na vyučovanie.

  • Účelové cvičenia - jeseň 2022

    Oznamujeme žiakom a rodičom, že dňa 16.09. 2022 (piatok) sa uskutočnia jesenné účelové cvičenia (branné cvičenie).

    Zraz žiakov je o 8:00 hod. na parkovisku pred centrom odborného vzdelávania a prípravy (zadný vchod do budovy školy).

    1. Prípradné zdravotné obmedzenia žiaci oznámia pred cvičením svojim triednym učiteľom.
    2. Cvičenie je  súčasťou školských osnov a študenti na nich dodržiavajú pravidlá správania sa žiakov rozpracované v školskom poriadku a pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia na školskom vyučovaní a školských akciách.
    3. V prípade neúčasti na účelovom cvičení je žiak povinný priniesť ospravedlnenku TU.
    4. Žiaci sú povinní prísť na miesto stretnutia včas, primerane počasiu obutí a oblečení. Alergici  a  žiaci pravidelne užívajúci lieky sa zabezpečia  svojimi liekmi.
    5. Študenti sú povinní dodržiavať pokyny pedagogických pracovníkov.
    6. Pri presunoch po verejných komunikáciách sú účastníci povinní dodržiavať dopravné predpisy.
    7. Študent je pri poranení povinný nahlásiť okamžite túto skutočnosť vedúcemu skupiny.                         

    Počas cvičenia žiak NESMIE užívať alkohol, cigarety a iné návykové zdraviu škodlivé  látky, NESMIE sa vzďaľovať od skupiny bez vedomia jej vedúceho, NESMIE znečisťovať  prírodu odpadkami a vulgárne sa vyjadrovať.

    V prípade nepriaznivého počasia žiaci v rámci účelových cvičení absolvujú teoretickú prípravu v učebniach podľa pokynov vyučujúcich. 

    Rozpis pedagogického dozoru počas účelového cvičenia konaného dňa 16.09. 2022 nájdete na tomto odkaze:

    ROZPIS.pdf

    • žiaci I.A (Matador), I.E (Matador), II.E, III.A, III.C (odbor MM), III.D a IV.E, ktorí vykonávajú odborný výcvik vo firmách (SDV + OR), sa účelového cvičenia nezúčastnia a absolvujú výcvik
    • žiaci IV.E triedy, ktorí nie sú vo firmách, ostávajú v škole a riadia sa pokynmi MOV J. Štefanca
    • vyučovanie v ÚVTOS Dubnica + ÚVTOS a ÚVV Ilava bude v tento deň zrušené



  • Slávnostné otvorenie šk. roku 2022/2023

    Dňa 5. 9. 2022 sa uskutočnilo slávnostné otvorenie školského roku 2022/2023 za prítomnosti rodičov, žiakov a pedagogických zamestnancov školy. Viac fotografií vo fotogalérii.

    Slávnostný príhovor riaditeľa školy ku stiahnutiu tu.

    Rovnako si môžete vo fotoalbume pozrieť fotografie zo slávnostného otvorenia COVP, ktoré sa uskutočnilo v letných mesiacoch. Aj vďaka tomuto centru je vzdelávanie na našej škole opäť modernejšeie a kvalitetnejšie.

  • Ukončenie projektu Erasmus+

    Dňa 17. júna 2022 sa na pôde našej školy uskutočnilo slávnostné ukončenie projektu Erasmus+. Stretnutia sa zúčastnili zástupcovia všetkých partnerských strán - Akademie řemesel Praha - Střední odborní škola technická, Fachberufsschule z Wolfsbergu a GJP a SOŠ Slavičín. Cieľom stretnutia bolo zhodnotenie celého projektu, spoločných mobilít žiakov a výmenných pobytov zamestnancov. Žiakom, ktorí sa zúčastnili projektových mobilít boli v rámci ukončenia projektu odovzdané Europassy. Všetci partneri na záver stretnutia prejavili záujem o budúcu spoluprácu.

  • Múzeum holokaustu - Sereď 2022

    Žiaci III. B a III. C triedy sa zúčastnili 27. 6. 2022 zážitkového vzdelávania v  Múzeu holokaustu v Seredi a navštívili pamätnú izbu Ivana Kraska v Piešťanoch. Informácie a dojmy, ktoré získali im pomôžu nielen pri maturitnej skúške, ale im aj pripomenuli, že neľudskosť holokaustu sa môže kedykoľvek zopakovať a prenasledovaným môže byť ktokoľvek z nás, stačí, keď zabudneme na fakt, že každý z nás je ČLOVEK!

  • Bronzová expedícia DofE

    V dňoch 26.5. 2022 a 27.5 2022 absolvovali naši dofáci kvalifikačnú expedíciu DofE v Bielych Karpatoch. Expedícia preverila ich kondíciu, súdržnosť aj tímovú spoluprácu. Účastníci expedície tak zavŕšili celý cyklus DofE, ukončili všetky oblasti a stali sa úspešnými absolventmi bronzovej úrovne. Všetkým srdečne blahoželáme!

  • KURZ OCHRANY ŽIVOTA a ZDRAVIA

    V dňoch 21.6. (utorok) až 23.6. (štvrtok) 2022 absolvujú všetci žiaci 3. ročníka (okrem triedy III.F, ktorá absolvuje záverečné skúšky) trojdňový Kurz ochrany života a zdravia. Trieda II.F v rovnakom termíne absolvuje Kurz pohybových aktivít v prírode so zameraním na letné športy.

    Účastníci kurzu prichádzajú na každý deň v športovom oblečení (zodpovedajúcom aktuálnemu počasiu), so sebou si vezmú pitný režim, desiatu (v prípade turistiky aj niečo na opekanie). Alergici si nezabudnú pribaliť užívané lieky!

    Žiaci oslobodení od TSV nemusia absolvovať turistický pochod (pobyt v prírode), ostatné časti kurzu však absolvujú bez zmien. 

    Neabsolvovanie povinného kurzu je porušením platného ŠkVP a bude zohľadnené v celkovom hodnotení žiaka za III. ročník.

    Žiaci, ktorí sa kurzu nezúčastnia v stanovenom termíne, absolvujú kurz v náhradnom termíne: 27. – 29. júna 2022.

    Jednotlivé aktivity kurzu budú prebiehať podľa priloženého harmonogramu:

    21.6. 2022 (utorok)

    1. skupina: Civilná ochrana (3 hodiny) + Zdravotná príprava (3 hodiny)

    III.Arelková - Čupáková + Pajtinka + Turzová

    III.B - Schön + Paráková

    Program

    1. 8:00 hod. – zraz žiakov pred budovou školy

    2. Prezencia + podpis prezenčných listín

    3. Poučenie žiakov o BOZ

    4. Presun do požiarnej zbrojnice (zoznam žiakov + podpisy)

    5. 9:00 hod. – exkurzia v požiarnej zbrojnici

    6. Zdravotná príprava (v parku)

    2. skupina: Teoretická príprava (1 hodina) + Technické činnosti a športy (3 hodiny) + Zdravotná príprava (2 hodiny)

    III.C - Hajnalová + Prekop + Beňo

    III.D - Jurisa + Maradíková

    Program

    1. Žiaci začínajú o 8:00 hod. v učebniach teoretického vyučovania (III.C na B101 a III.D na B127)

    2. Prezencia + podpis prezenčných listín

    3. Poučenie o BOZ

    4. Teória k zdravotnej príprave (videá BAŠTRNG + pracovný list) – v rozsahu 1 až 2 vyučovacích

        hodín

    5. Športové hry na školskom ihrisku – medzitriedny turnaj – futbal / vybíjaná / basketbal

    6. Presun na workoutové ihrisko

    3. skupina: Teoretická príprava (1 hodina) + Pobyt a pohyb v prírode (5 hodín)

    III.E - Gorelková + Štefanec

    II.F - Lotová + Onderová

    Program

    1. Žiaci začínajú o 8:00 hod. v učebniach teoretického vyučovania (III.E na B201 a II.F na B122)

    2. Prezencia + podpis prezenčných listín

    3. Poučenie o BOZ

    4. Teória k civilnej ochrane (témy: Zákon o obrane, Branný zákon, Zákon o civilnej ochrane

        obyvateľstva a Zákon o civilnej službe) – v rozsahu 1 vyučovacej hodiny

    5. Pešia turistika

        (založenie malého táborového ohňa, príprava stravy, opekanie na ohni, ochrana životného

         prostredia)

         Vyberte si jednu z uvedených trás:

    • Bunker (veľryba)
    • Nová Dubnica (Nemšová)
    • Trenčianske Teplice – Nová Dubnica - Dubnica nad Váhom / Kolačín
    • Studnička – Kýšky

    22.6. 2022 (streda)

    1. skupina: Teoretická príprava (1 hodina) + Pobyt a pohyb v prírode (5 hodín)

    III.A - Onderová + Stráňava + Beňo

    III.B - Schön + Prekop

    Program

    1. Žiaci začínajú o 8:00 hod. v učebniach teoretického vyučovania (III.A na B101 a III.B na A201)

    2. Prezencia + podpis prezenčných listín

    3. Poučenie o BOZ

    4. Teória k civilnej ochrane (témy: Zákon o obrane, Branný zákon, Zákon o civilnej ochrane

        obyvateľstva a Zákon o civilnej službe) – v rozsahu 1 vyučovacej hodiny

    5. Pešia turistika

        (založenie malého táborového ohňa, príprava stravy, opekanie na ohni, ochrana životného

         prostredia)

         Vyberte si jednu z uvedených trás:

    • Bunker (veľryba)
    • Nová Dubnica (Nemšová)
    • Trenčianske Teplice – Nová Dubnica - Dubnica nad Váhom / Kolačín
    • Studnička - Kýšky

    2. skupina: Civilná ochrana (3 hodiny) + Zdravotná príprava (3 hodiny)

    III.C - Hlaváčová + Gorelková

    III.D - Lörinczová + Paráková

    Program

    1. 8:00 hod. – zraz žiakov pred budovou školy

    2. Prezencia + podpis prezenčných listín

    3. Poučenie žiakov o BOZ

    4. Presun do požiarnej zbrojnice (zoznam žiakov + podpisy)

    5. 9:00 hod. – exkurzia v požiarnej zbrojnici

    6. Zdravotná príprava (v parku)

    3.skupina: Teoretická príprava (1 hodina) + Technické činnosti a športy (3 hodiny) + Zdravotná príprava (2 hodiny)

    III.E - Lotová + Maradíková

    II.F - Čupáková + Pajtinka

    Program

    1. Žiaci začínajú o 8:00 hod. v učebniach teoretického vyučovania (III.E na B122 a II.F na B317)

    2. Prezencia + podpis prezenčných listín

    3. Poučenie o BOZ

    4. Teória k zdravotnej príprave (videá BAŠTRNG + pracovný list) – v rozsahu 1 až 2 vyučovacích hodín

    5. Športové hry na školskom ihrisku – medzitriedny turnaj – futbal / vybíjaná / basketbal

    6. Presun na workoutové ihrisko

     

    23.6. 2022 (štvrtok)

    1. skupina: Teoretická príprava (1 hodina) + Technické činnosti a športy (3 hodiny) + Zdravotná príprava (2 hodiny)

    III.A - Gombárová + Jurisa + Maradíková

    III.B - Stráňava + Turzová

    Program

    1. Žiaci začínajú o 8:00 hod. v učebniach teoretického vyučovania (III.A na B104+B127 a III.B na B201)

    2. Prezencia + podpis prezenčných listín

    3. Poučenie o BOZ

    4. Teória k zdravotnej príprave (videá BAŠTRNG + pracovný list) – v rozsahu 1 až 2 vyučovacích hodín

    5. Športové hry na školskom ihrisku – medzitriedny turnaj – futbal / vybíjaná / basketbal

    6. Presun na workoutové ihrisko

    2. skupina: Teoretická príprava (1 hodina) + Pobyt a pohyb v prírode (5 hodín)

    III.C - Prekop + Beňo

    III.D - Lörinczová + Onderová

    Program

    1. Žiaci začínajú o 8:00 hod. v učebniach teoretického vyučovania (III.C na B101 a III.D na B327)

    2. Prezencia + podpis prezenčných listín

    3. Poučenie o BOZ

    4. Teória k civilnej ochrane (témy: Zákon o obrane, Branný zákon, Zákon o civilnej ochrane

        obyvateľstva a Zákon o civilnej službe) – v rozsahu 1 vyučovacej hodiny

    5. Pešia turistika

        (založenie malého táborového ohňa, príprava stravy, opekanie na ohni, ochrana životného

         prostredia)

         Vyberte si jednu z uvedených trás:

    • Bunker (veľryba)
    • Nová Dubnica (Nemšová)
    • Trenčianske Teplice – Nová Dubnica - Dubnica nad Váhom / Kolačín
    • Studnička - Kýšky

    3. skupina: Civilná ochrana (3 hodiny) + Zdravotná príprava (3 hodiny)

    III.E - Gorelková + Bolebruch

    II.F - Paráková + Faltejsková

    Program

    1. 8:00 hod. – zraz žiakov pred budovou školy

    2. Prezencia + podpis prezenčných listín

    3. Poučenie žiakov o BOZ

    4. Presun do požiarnej zbrojnice (zoznam žiakov + podpisy)

    5. 9:00 hod. – exkurzia v požiarnej zbrojnici

    6. Zdravotná príprava (v parku)

     

     

  • Záverečné skúšky

    V termíne  od 21. do 23. júna 2022 sa budú konať záverečné skúšky v triede  III.F, II.SŠ a III.S nasledovne:

    21. a 22. júna 2022 - praktická časť záverečnej skúšky 

    23. júna 2022 - teoretická časť záverečnej skúšky

    Pre tieto triedy bude klasifikačná porada 15.6.2022. Žiaci majú pred záverečnou skúškou  študijné voľno v dňoch 16. až 20.júna 2022 .

    Praktická časť záverečných skúšok:

    strojný mechanik a nástrojár - zraz žiakov o 6:30 v miestnosti A 134

    elektromechanik - zraz žiakov o 6:45 na elektrodielňach

    Žiaci duálneho vzdelávania (Matador a Porsche) sa po zahájení rozídu na pracoviská vo firmách. 

    Podrobný rozpis teoretickej časti ZS bude zverejnený v záložke Záverečné skúšky.

     

  • Nadstavbové a skrátené štúdium

    Oznamujeme záujemcom o štúdium na našej škole, že pre školský rok 2022/2023 otvárame štúdium:

    • 1 triedu 2 - ročné skrátené štúdium odboru:

    2683 H 11 elektromechanik – pre záujemcov z praxe, ktorí získajú po ukončení štúdia stredné odborné vzdelanie a výučný list v danom odbore (podmienkou je maturitné vysvedčenie alebo výučný list v inom odbore)

    • 1 triedu nadstavbového štúdia v počte 24 žiakov:

                       12 žiakov v odbore 2414 L 04 – strojárstvo – podnikanie a služby

                       12 žiakov v odbore 2675 L 02 – elektrotechnika – výroba a prevádzka strojov a zariadení

    Bližšie informácie získate na:   tel. 042/4456223 p. Štefíčková,  042/4456221 ZVaV

  • Voľné miesta

    Oznamujeme rodičom a žiakom 9.ročníka ZŠ, že po uskutočnení 1. kola prijímacích skúšok pre školský rok 2022/2023,  evidujeme ešte voľné miesta pre prijatie do štúdia na našej škole, a to:

    Voľné miesta pre odbory:

    Odbor   Jaz DŠ Voľné Názov odboru

    2411K      S   4    1      mechanik nastavovač                                        

    2423H      S   3    3      nástrojár                                                  

    2464H      S   3    3      strojný mechanik                                            

    2679K      S   4    8      mechanik mechatronik                                       

    2683H11  S   3    4      elektromechanik-silnoprúdová technika                      

    2697K      S   4    2      mechanik elektrotechnik                                     

    3447K      S   4    0      grafik digitálnych médií

    3778K      S   4    1      technik informačných a telekomunikačných technológii

    Bližšie informácie získate na:   tel. 042/4456223 p. Štefíčková,  042/4456221 ZVaV

  • 31. 5. 2022

    Ústna forma internej časti MS sa bude konať v dňoch 6. - 10. 6. 2022 podľa harmonogramu v záložke štúdium / termíny MS / harmonogram ústnej časti MS.

    Aktualizovali sme modul Termíny MS 2022

  • Výstroj na dobrodružné expedície DofE z finančného príspevku TSK

    Naša škola sa zapojila do výzvy TSK a získala účelový finančný príspevok 1000€ v rámci programu Medzinárodnej ceny vojvodu z Edinburghu.  Príspevok sme - do posledného centu - investovali do vecí, ktoré sú nevyhnutne potrebné k absolvovaniu dobrodružných expedícií. Veríme, že poslúžia ešte mnohým a mnohým "dofákom" :)  

strana:

Novinky

Kontakt

  • Stredná odborná škola technická Dubnica nad Váhom
    Bratislavská 439/18
    Dubnica nad Váhom
    018 41
  • kancelária riaditeľa: 042/4456214
    personalista pre žiakov: 042/4456223
    zástupca riaditeľa pre TV: 042/4456221
    zástupca riaditeľa pre PV: 042/4456218

Fotogaléria