Navigácia

  • Exkurzia na Univerzite Tomáše Bati v Zlíne

    V utorok 7. marca 2023 sme s našimi žiakmi vycestovali do Českej republiky na odbornú exkurziu na Fakultu aplikovanej informatiky Univerzity Tomáše Bati v Zlíne. Exkurzie sa zúčastnili žiaci tried:

    -  IV.C študijný odbor TITT

    - II.C študijný odbor TITT

    - II.B študijné odbory ME a MM

    a vybraní žiaci zo IV.D, IV.E a III.E triedy. V priestoroch vysokej školy nás najskôr prijala pani prodekanka pre pedagogickú činnosť FAI UTB, doc. Ing. Zdenka Prokopová, CSc., ktorá nás oboznámila s možnosťami štúdia na škole, so štruktúrou študijných programov aj s voľnočasovými aktivitami, ktorým sa študenti môžu počas štúdia venovať. Následne sme sa presunuli na prehliadku odborných laboratórií, v ktorých študenti absolvujú praktické laboratórne cvičenia a tieto priestory sú im k dispozícií aj pri následnej vedeckej a výskumnej činnosti. V laboratóriách nám pedagogickí zamestnanci školy podali odborný výklad. Exkurziu sme ukončili voľným programom, ktorý väčšina z nás strávila preskúmaním možností rýchleho stravovania v meste Zlín.

  • Zapojili sme sa do projektu DIT4LL

    V rámci medzinárodného projektu DIT4LL (Digital Technologies for Lecturing and Learning) mali naši žiaci možnosť zapojiť sa do pilotného testovania vzdelávacích materiálov z vysoko aktuálnych oblastí, ako je napr. zelená energia, inteligentná energia, virtualizácia, bezpečnosť na internete a podobne. Tieto materiály sú dostupné všetkým študentom na stránke techpedia.eu vo viacerých jazykových mutáciách, čím si môžu preveriť aj svoje jazykové znalosti. Prostredníctvom online študijných materiálov a testov si tak môžu rozšíriť poznatky nadobudnuté v jednotlivých vyučovacích predmetoch nielen na vyučovaní, ale kedykoľvek to budú potrebovať. 

  • Náš vicemajster v MUAY THAI

    V bojovom umení s takmer 700-ročnou históriou, MUAY THAI (thajský box), má naša škola svojho vicemajstra. Žiak Samuel Šlesarík (I.B) sa v dňoch 21. - 31. marca 2023 zúčastnil Európskeho šampionátu v Muay Thai v tureckej Ankare, kde sa mu podarilo vybojovať krásne druhé miesto a na krku hrdo nosí zaslúženú striebornú medailu. Samuelovi k dosiahnutému výsledku všetci srdečne blahoželáme, prajeme ešte mnoho ďalších športových úspechov a držíme palce! 

  • Rodičovské združenie

    Vážení rodičia a zákonní zástupcovia žiakov,
    srdečne vás pozývame na rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční dňa 18.4. 2023 od 14:30 do 15:30 hod. formou konzultácií v učebniach triednych vyučujúcich.

    POZOR !!!

    - trieda III.C bude mať ZRŠ v náhradnom termíne (z dôvodu PN triednej učiteľky)

    - trieda III.F bude mať ZRŠ v náhradnom termíne (dňa 25.4. 2023)

    - trieda I.C bude mať ZRŠ v čase od 15:30 do 16:30 hod.

    Tešíme sa na vašu účasť.

  • Silový 5-boj (regionálne kolo)

    Dňa 4. apríla 2023 sa náš tím, v zložení - Tadeáš BULKO, Martin RÁGULA, Jakub GAJDOŠ, Samuel ŠIKULINEC a Patrik ADAMEC - pod vedením Mgr. Rolanda Jurisu, zúčastnil regionálneho kola v silovom 5-boji. Súťažilo sa v priestoroch púchovského gymnázia, kde si družstvá zo šiestich stredných škôl zmerali sily v piatich disciplínach: zhyb na hrazde, tlak na lavičke, bicepsový zhyb s činkou, kľuk na bradlách a drep.

    V silnej konkurencii sa nášmu tímu podarilo obsadiť krásne 2. miesto, za krtoré si chalani odniesli zaslúžené strieborné medaily a diplomy. Siahli si až na dno svojich síl, zažili atmosféru súťaže a získali neopakovateľné zážitky.
    Všetkým žiakom a vyučujúcim, ktorí ich na súťaž pripravovali, ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a už teraz sa tešíme na ďalší ročník súťaže.

  • Školské kolo v silovom 5 - boji

    V mesiacoch február a marec 2023 prebehlo -pod odborným vedením našich telocvikárov- školské kolo v silovom 5-boji. Žiaci súťažili v 5 disciplínach: zhyb na hrazde, tlak na lavičke, bicepsový zhyb s činkou, kľuk na bradlách a drep. Do súťaže sa zapojilo celkom 34 súťažiacich, ktorí podali heroické výkony, a prekonali najmä samých seba. Štyria najlepší borci si z podujatia odniesli pamätný diplom a trofej, ktoré im budú víťazstvo pripomínať. Zároveň budú našu školu reprezentovať v regionálnom kole súťaže, ktoré sa uskutoční dňa 4. apríla v Púchove.

    Chalani, držíme vám palce !!!

  • Riaditeľské voľno

    Oznamujeme žiakom a rodičom, že z dôvodu konania externej a písomnej formy internej časti maturitnej skúšky zo SJL a ANJ, udeľuje riaditeľ školy riaditeľské voľno dňa 14. a 15. marca 2023 žiakom na teoretickom vyučovaní. Odborný výcvik v školskom i duálnom systéme vzdelávania bude prebiehať podľa riadneho rozvrhu.
     

  • DOD Matador

  • Kurz pohybových aktivít v prírode so zameraním na zimné športy

    V dňoch 22. - 24. februára 2023 bude prebiehať "Kurz pohybových aktivít v prírode so zameraním na zimné športy" pre žiakov 1. ročníka - triedy: I.A, I.B, I.C, I.D a I.E podľa priloženého rozpisu.
    Kurz bude organizovaný ako alternatíva k lyžiarskemu výcviku, nakoľko o LVVK formou dochádzania do lyžiarskeho strediska bol medzi žiakmi a rodičmi nízky záujem.

  • Autorizovaná inštitúcia

    SOŠT v Dubnici nad Váhom, prostredníctvom "Národného Projektu Systém Overovania Kvalifikácií v SR", získala štatút autorizovaná inštitúcia pre možnosť overovania kvalifikácií v sektore národného hospodárstva:

    • Automobilový priemysel a strojárstvo (Nástrojár, Rezač kovov, Brúsičnástrojov, Nastavovač CNC strojov)
    • Elektrotechnika (Elektromontér a opravár elektrického vedenia-nízke napätie, Elektrotechnik spotrebnej techniky)

    Do systému celoživotného vzdelávania v SR sa tak zavádza možnosť získania plnohodnotných kvalifikácií, ktoré budú rovnocenné s kvalifikáciou získanou voformálnom (školskom) vzdelávacom systéme. Fyzická osoba tak po overení svojich vedomostí, zručností a kompetencií nadobudnutých v rámci nefornálneho vzdelávania a informálneho učenia získa plnohodnotnú kvalifikáciu. Štatút autorizovaná inštitúcia udelilo našej škole MŠVVaŠ SR, ŠIOV Bratislava vspolupráci s ASSECO CENTRAL EUROPE.  Udelenie autorizácie nájdete tu.

  • DOD február 2023

    Dňa 15. 2. 2023 sa na pôde školy opäť uskutočnil DOD. Veľmi radi sme privítali "nových" rodičov a žiakov 9. ročníka základných škôl, najmä z okresov Ilava a Trenčín. Veríme, že aj organizácia tohoto DOD, jeho priestorové, materiálnotechnické a organizačné zabezpečenie, umožnilo žiakom získať odpovede na ich budúce smerovanie, záujem a životné očakávania. Ďakujeme zároveň za spoluorganizovanie DOD inštitúciam spolupracujúcim so školou pri realizácii SDV, školského systému vzdelávania, ako i predstaviteľom APPLiA.

    Fotoreportáž si môžete pozrieť vo fotoalbume.

  • Deň otvorených dverí

    Stredná odborná škola technická v Dubnici nad Váhom  srdečne pozýva všetkých deviatakov,  ich rodičov a učiteľov na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční

    dňa15. februára 2023  od 8:00 do 16:00 hod.

    Využite možnosť oboznámiť sa s priestormi našej školy a jej moderným technickým vybavením. Pýtať sa môžete na všetko, čo vás v súvislosti so štúdiom na našej škole zaujíma. Poskytneme vám všetky potrebné informácie o možnostiach štúdia v študijných a učebných odboroch v školskom roku 2023/2024. O možnostiach duálneho vzdelávania sa budete môcť porozprávať priamo s predstaviteľmi so školou spolupracujúcich firiem. Je lepšie raz vidieť, ako stokrát počuť. Veríme, že získate cenné informácie, ktoré Vám určite pomôžu pri výbere strednej školy.    Tešíme sa na vašu účasť!

  • Rodičovské združenie

    Vážení rodičia, zákonní zástupcovia žiakov.
    Srdečne Vás pozývame na rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční v stredu 1.2.2023 v čase od 14:30 do 15:30 hod. ZRŠ bude prebiehať formou individuálnych konzultácií v učebniach triednych vyučujúcich.

    Tešíme sa na Vašu účasť

  • SOŠKÁRSKY PÄŤBOJ

    Dňa 14. decembra 2022 sme sa po dlhšej "covidovej" prestávke opäť vrátili k nášmu staronovému SOŠKÁRSKEMU PÄŤBOJU. V rámci 6. ročníka turnaja sa do súťaže prihlásili žiaci šiestich základných škôl z ilavského a trenčianskeho okresu, ktorí si zmerali svoje sily v piatich disciplínach. Na škole zavládla súťažná, no zároveň veľmi príjemná a pohodová predvianočná atmosféra. Svoje vedomosti, zručnosti, šikovnosť, ale i pohotovosť a postreh sa súťažným tímom podarilo zúročiť nasledovne:

    1. miesto: ZŠ Veľkomoravská, Trenčín   

    2. miesto: ZŠ s MŠ Václava Mitúcha, Horné Srnie

    3. miesto: Základná škola Dlhé Hony, Trenčín

    4. miesto: Základná škola, Janka Palu, Nemšová

    5. miesto: ZŠ Kubranská, Trenčín

    6. miesto: ZŠ s MŠ Pod hájom, Dubnica nad Váhom

    Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť, víťazom samozrejme srdečne blahoželáme a už teraz sa tešíme na ďalší ročník turnaja.  

    Plagát: eduresized_5boj22_(1).jpg

    Viac fotografií viď. link:

    https://uloz.to/folder/hcticMxPTD8p#!ZGpjMwR2ZGV3LGyuLwR1MGp3Amp3BUN4ESEmoUqBnK5DIGp3BN

     

  • DOD december 2022

    Dňa 7. 12. 2022 sa na pôde školy opäť uskutočnil DOD. Veľmi radi sme privítali "nových" rodičov a žiakov 9. ročníka z takmer 20-tky základných škôl, najmä z okresov Ilava a Trenčín. Veríme, že aj organizácia tohoto DOD, jeho priestorové, materiálnotechnické a organizačné zabezpečenie, umožnilo žiakom získať odpovede na ich budúce smerovanie, záujem a životné očakávania. Ďakujeme zároveň za spoluorganizovanie DOD inštitúciam spolupracujúcim so školou pri realizácii SDV, školského systému vzdelávania, ako i predstaviteľom APPLiA.

    Fotoreportáž si môžete pozrieť vo fotoalbume.

  • Mikulášsky školský šachový turnaj

    Dňa 7. 12. 2022 sa uskutočnil Mikulášsky školský šachový turnaj pre žiakov školy, ktorý odborne a organizačne zabezpečil Ing. Daniel Géze, pedagogický pracovník školy. Turnaja sa zúčastnilo celkom 15 žiakov všetkých ročníkov, ktorí si zmerali sily navzájom rozlosovaním prostredníctvom švajčiarského hracieho systému.

    Výsledková listina:

    1. miesto Andrej Veselý IV.C

    2. miesto Tomáš Trunek IV.D

    3. miesto Kevin Enver Pagáč III.C

    Víťazom blahoželáme a všetkým zúčastneným žiakom patrí vďaka a poďakovanie za predvedené šachové majstrovstvo. Vďaka patrí aj všetkým organizátorom. Veríme, že organizovanie Mikulášskeho šachového turnaja pre žiakov školy sa zmení na peknú tradíciu do budúcna.

    Viac fotografií vo fotoalbume

  • 29. ročník futbalového turnaja pre žiakov ZŠ a 16. ročník Memoriálu Ing. Petra Fica

    Dňa 1. decembra 2022 sa nám - po dvojročnej COVID-ovej odmlke - opäť podarilo nadviazať na dlhoročnú tradíciu a v Športovej hale TJ Spartak zorganizovať už 29. ročník futbalového turnaja pre žiakov ZŠ v okrese Ilava a zároveň 16. ročník Memoriálu Ing. Petra Fica.
    Turnaja sa zúčastnili žiaci šiestich základných škôl.

    Titul majstra obhájili a putovný pohár si na svoju školu odniesli žiaci ZŠ s MŠ Pod hájom, Dubnica nad Váhom. Druhé miesto si vybojoval tím zo ZŠ s MŠ Centrum I, Dubnica nad Váhom a na bronzovej priečke sa umiestnilo družstvo ZŠ s MŠ Pavla Demitru, Dubnica nad Váhom. Tímy zo ZŠ Medňanská (Ilava), ZŠ Vážska (Ladce) a ZŠ s MŠ, Školská ulica (Košeca) sa však vôbec nedali zahanbiť.

    Všetkým tímom a ich vedúcim ďakujeme za účasť, víťazom srdečne blahoželáme a už dnes sa tešíme na jubilejný 30. ročník súťaže, ktorý sa (dúfame) uskutoční už v budúcom školskom roku.

  • DOD november 2022

    Dňa 16. 11. 2022 sa opäť otvorili brány našej školy širokej verejnosti. Po dvoch rokoch, kedy sme sa trápili s pandémiou a opatreniami s ňou súvisiacimi, sme mohli tentokrát znovu otvoriť dvere našej školy dokorán. Všetci účastníci dňa otvorených dverí si mohli prezrieť priestory našej školy, vybavenie učební i dielní pre teoretické či praktické vyučovanie a zároveň mali možnosť stretnúť sa a porozprávať s našimi pedagogickými zamestnancami a získať bližšie informácie o štúdiu na našej škole. Taktiež mali možnosť zoznámiť sa a porozprávať so zástupcami našich partnerov - zamestnávateľov, ktorí podporujú našu školu. Všetkým ďakujeme za účasť a veríme, že tí ktorí to tentokrát nestihli využijú ďalšiu príležitosť už teraz v decembri..

    Fotoreportáž z DOD si môžete pozrieť vo fotoalbume.

  • 39. ročník krajského kola ZENIT v elektronike

    Dňa 24.11. 2022 sa na pôde našej školy konal už 39. ročník krajského kola ZENIT v elektronike. Súťaže sa zapojilo 28 žiakov z 9 škôl v dvoch kategóriách  Našu školu reprezentovali v kategórii „A“ Michal Bobot zo IV.C triedy, ktorý obsadil 3. miesto  a Martin Adrián Slovák z  III.E triedy sa umiestnil na 7. mieste.

    V kategórii „B“ školu reprezentovali žiaci Tomáš Dúbravka a Martin Varhaník z II.C triedy. Tomáš Dúbravka sa umiestnil na 3. mieste a Martin Varhaník obsadil 4. miesto. 

    Všetkým  žiakom blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

    Ďalšie fotografie nájdete na uvedenom odkaze

  • Krajské kolo Zenit v strojárstve

    Dňa 23.11.2022 sa v SOŠ strojníckej Považská Bystrica  konalo Krajské kolo ZENIT v strojárstve. Z našej školy sa súťaže zúčastnil žiak III.B triedy Roman Buday, pod vedením majstra odbornej výchovy Bc. Jána Mutalu. V silnej konkurencii žiakov z iných škôl obsadil 6. miesto. K umiestneniu mu srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Stredná odborná škola technická Dubnica nad Váhom
    Bratislavská 439/18
    Dubnica nad Váhom
    018 41
  • kancelária riaditeľa: 042/4456214
    personalista pre žiakov: 042/4456223
    zástupca riaditeľa pre TV: 042/4456221
    zástupca riaditeľa pre PV: 042/4456218

Fotogaléria