Navigácia

  • Exkurzia do Malých Karpát

    V rámci turistického krúžku sme sa dňa 8. mája 2022 vybrali do Malých Karpát. Z Trenčína sme sa do mesta Pezinok odviezli vlakom a autobusom sme pokračovali až na Zochovu chatu nad mestom Modra.

    Odtiaľ sme sa pešo vydali po červenej značke - hore po zjazdovke – až k prírodnej pamiatke Tisové  skaly /480m.n.m./. Ďalej sme stúpali krásnym trávnatým chodníkom okolo astronomického a geofyzikálneho observatória až na Veľkú Homoľu, odkiaľ sme mali nádherné výhľady na všetky okolité kopce ako Klokoč, Malá Vápenná a Záruby - najvyšší kopec Malých Karpát s výškou 767 m.n.m.

    Opäť sme si z výletu odniesli krásne zážitky. Študentov nadchla prírodná vodná nádrž i rozhľadňa Veľká Homoľa, kde strávili príjemný deň v horskom prostredí. (zapísala Mgr. E. Paráková)

  • Exkurzia vo Vysokých Tatrách

    Dňa 30. apríla 2022 sme so žiakmi I.E v rámci turistického krúžku absolvovali exkurziu do Vysokých Tatier. Navštívili sme spoločne drevený kostolík v Starom Smokovci, topiace sa ľadové kráľovstvo na Hrebienku i Múzeum turistiky, kde sme na základe predmetov z minulosti mohli poznávať, ako sa po horách chodilo kedysi. Zavítali sme aj na Rainerovu chatu - najstaršiu chatu vo Vysokých Tatrách. Najskôr sme vystúpali pekným zeleným chodníkom, odkiaľ sme videli Slavkovský štít. Chodník viedol až na Hrebienok, odkiaľ sme po snehovom horskom chodníku pokračovali ďalej až k Rainerovej chate, kde sme si chvíľu oddýchli, osviežili sa chutným horským čajom a vychutnávali si príjemné chvíle strávené v príjemnom horskom prostredí. Domov sme si opäť odniesli veľa nových zážitkov. (zapísala: E. Paráková, tr.uč.1.E)

  • Cvičná expedícia DofE 2022

    Náš tím Tertius D absolvoval cvičnú expedíciu v dňoch 28. 4. – 29. 4. 2022 v Strážovských vrchoch.

    S plnými batohmi sme vyrazili za dobrodružstvom. Hlavnou úlohou expedície bolo lepšie sa spoznať a pripraviť sa na kvalifikačnú expedíciu.

    K základnej zostave – Tomáš, Patrik, Juraj, Martin, Lukáš, Lukáš – sa pripojila aj dievčina z Púchova - Charlotte.

    Školiteľ: Ján Mutala

    Hodnotiteľ: Juraj Štefanec

  • Programujme s micro:bitmi

    Vďaka 2. ročníku grantovej výzvy ENTER pre školy Nadácie PONTIS v spolupráci s Telekomom, SPy a Aj Ty v IT, získala naša škola financie na nákup programovateľných mikropočítačov micro:bity a ich príslušenstva. Cieľom tohto grantového programu je sprístupniť študentom zaujímavou a interaktívnou formou svet digitálnych technológií a programovania.

    Zámerom nášho projektu je motivovať mladých ľudí nielen k štúdiu informačných technológií, ale techniky celkovo. Chceli sme osloviť aj dievčatá, žiačky základných škôl v našom meste. Zatiaľ sme zrealizovali prvý workshop pre žiačky ZŠ s MŠ Pavla Demitru. Dievčatá prejavili veľký záujem a namiesto plánovaných desiatich sa zúčastnilo 13 žiačok. Snažili sme sa vybrať im blízku tému a programovali sme LED pásiky. Začali sme farbami dúhy a keď sme si vysvetlili farebné modely RGB a HSL, mohli plne vyjadriť svoje farebné cítenie. Veľmi ich to zaujalo a čoskoro bola učebňa plná rôznofarebných blikajúcich svetielok. Takouto hravou formou sme prešli základné algoritmické štruktúry a premenné. Ukázali sme si aj ďalšie možnosti, čo všetko micro:bit dokáže a navrhovali, čo ešte môžeme naprogramovať. Čas nám ubehol neuveriteľne rýchlo a museli sme sa rozlúčiť. V závere workshopu sme si sľúbili, že sa čoskoro opäť stretneme a už teraz sa tešíme a pripravujeme ďalšie spoločné workshopy.

  • Erasmus+

    Po takmer dva roky trvajúcom období, kedy boli v dôsledku pandémie obmedzené možnosti organizovania hromadných podujatí, školských výletov a exkurzií - najmä do zahraničia, sa 20-tim našim študentom 3. ročníka v odbore mechanik nastavovač, konečne podarilo vycestovať za hranice všedných dní.
    Zapojili sa do mobility v rámci programu Erasmus+ (akcia KA1 - Zvyšovanie kvality odborného vzdelávania) a dnes je to už šestnásty deň, ktorý trávia na odbornej stáži na Fachberufsschule v rakúskom Wolfsbergu. Hlavným cieľom spomínanej mobility je sprostredkovať žiakom nové odborné poznatky v oblasti spracovania materiálov, CNC programovania a obsluhy CNC strojov a zároveň dať im možnosť zoznámiť sa a naučiť sa pracovať s novými, modernejšími technológiami a zariadeniami, s ktorými pracujú aj viaceré strojárske firmy v našom regióne. V budúcnosti sa tak dokážu oveľa ľahšie adaptovať na podmienky potenciálnych zamestnávateľov. 

    Okrem intenzívneho nadobúdania nových poznatkov a praktických zručností v odbore žiaci nadväzujú nové kamarátstva a kontakty so žiakmi z partnerských škôl v Slavičíne (ČR) aj Wolfsbergu (AU), spoznávajú prírodné krásy, históriu a kultúru regiónu Korutánska, zdokonaľujú sa v cudzom jazyku a najmä, zbierajú životné skúsenosti a spoločné zážitky, ktoré im nikto nikdy nevezme. Pozrite sa spolu s nami, ako sa im darí... 

  • Národná cena kvality odborného vzdelávania a prípravy 2022

    Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR, Štátny inštitút odborného vzdelávania, Rada zamestnávateľov pre odborné vzdelávanie a spoločnosť EQAVET, európsky referenčný rámec zabezpečenia kvality vyhlásili v rámci mesiaca kvality Národnú cenu kvality odborného vzdelávania a prípravy 2022. Táto sa vyhodnocovala v štyroch kategóriach.

    https://okvalite.sk/cena-kvality-v-ovp/

    S veľkou radosťou a hrdosťou oznamujeme, že našej škole bola udelená dňa 28. apríla 2022 z rúk

    Ing. Branislava Hadára, riaditeľa ŠIOV Bratislava

    NÁRODNÁ CENA KVALITY ODBORNÉHO VZDELÁVANIA A PRÍPRAVY 2022

    v kategórii

    INOVATÍVNOSŤ V OVP

    Kategória sa zameriava na mimoriadne úspechy v zavádzaní inovatívnych prístupov a nových technológií v OVP. Dôkazom inovatívnosti v OVP je zavádzanie do vzdelávanie prvky ako:

    • umelá inteligencia, 3D tlačiarne, robotika v OVP apod.,
    • medzinárodná spolupráca – projekty, mobility, stáže pre študentov, pedagógov, 
    • podpora digitálnej a zelenej transformácie vo výchovno-vzdelávacom procese a pod.
    • podpora Priemyslu 4.0 a pod.,

    Udelenie Národnej ceny kvality v OVP za rok 2022 len dokazuje, že naša SOŠT v Dubnici nad Váhom je stabilizovaným a jasne profilovaným subjektom, s vynikajúcim materiálnym zázemím a je  žiadaná vo firemnom prostredí,  rešpektovaná nielen v Trenčianskom kraji ale aj u zahraničných partnerov.

    Počas celej svojej histórie škola vždy spolupracovala s významnými partnermi a  organizáciami. Umožnilo to implementovanie ľudského, MTZ a finančného potenciálu spolupracujúcich firiem, ich know -how, goodwill pre potreby rozvoja školy.  Je preto prirodzené, že dnes  patríme taktiež medzi TOP 10 škôl v SR zapojených do systému duálneho vzdelávania (SDV).

    Platná skladba a sieť študijných a učebných odborov školy  zodpovedá reálnej potrebe odberateľov, úspešnému celoživotnému uplatneniu sa žiakov,  nastupujúcemu Priemyslu 4.0. Pedagogická  koncepcia školy sa  realizuje  v súlade so „Stratégiou Stredoškolského odborného vzdelávania Trenčianskeho samosprávneho kraja“ s postupným zavádzaním systému manažérstva kvality  Peer Review.

    Viac fotografií nájdete vo fotoalbume.

    Videoreportáž nájdete vo videoalbume.

    https://siov.sk/narodna-cena-kvality-ovp-2022/

    https://okvalite.sk/videa/

  • Deň regiónov 2022

    Dňa 13. apríla 2022 sa pri príležitosti 20. výročia vzniku samosprávnych krajov, v priestoroch Starej tržnice v Bratislave konala zaujímavá prezentačná akcia s názvom DEŇ REGIÓNOV. V rámci prezentácie TSK mali možnosť ukázať svoju zručnosť a odprezentovať tak kvalitu odborného vzdelávania aj žiaci našej SOŠT v Dubnici nad Váhom.

    Viac fotografií vo fotoalbume.

    Zdroj: (TSK)

  • 38. ročník celoslovenského kola ZENIT v elektronike

    V dňoch od 29.3. do 31.3. 2022 sa  konal  38. ročník celoslovenského kola ZENIT v elektronike v Banskej Bystrici. V kategórii „B“ našu školu reprezentoval Martin Adrián Slovák z II.E  triedy pod vedením MOV Kevina Beňa. V silnej konkurencii žiakov z celého Slovenska obsadil  12. miesto. Za vzornú reprezentáciu školy ďakujeme a srdečne blahoželáme k peknému umiestneniu. Viac fotografií vo fotoalbume.

  • Rodičovské združenie

    Vážení, rodičia a zákonní zástupcovia žiakov.

    Oznamujeme vám, že dňa 21.4. 2022 (štvrtok) sa v čase od 14:30 do 15:30 hod. uskutoční rodičovské združenie, ktoré bude prebiehať prezenčnou formou v učebniach triednych učiteľov.
    Tešíme sa na vašu účasť.

  • Ponuka odborov

    Oznamujeme rodičom a záujemcom o štúdium na škole možnosť absolvovania individuálnej prehliadky priestorov školy a odborných učební podľa vopred dohodnurtého termínu v sprievode našich pedagógov, resp. žiakov školy.

    Kontakt:

    042/4456223 - p. Štefíčková

    042/4456214 - kancelária riaditeľa

     

    Zistite viac v nasledujúcom videu:

    https://www.youtube.com/watch?v=4URa8UdyGO0&ab_channel=GDMSO%C5%A0DCA

    Naša škola spolupracuje aj so Združením výrobcov domácich spotrebičov APPLiA:

    AppliaSK_-_naborovy_letak_A5_Rev12_2020_-_nahlad.pdf

    AHL_242021_list_pre_starostov_podpora_studia_SOS_final_22112021.docx.pdf

  • Priestory COVP

    Predstavujeme širokej verejnosti, rodičom a žiakom, novovzniknuté priestory COVP pre strojárstvo a CAD/CAM systémy, ktoré sú pripravené pre výučbu našich žiakov. Tieto vznikli vďaka podpore zriadovateľa školy TSK Trenčín

    Viac fotografií vo fotoalbume.

  • ZELENÝ CERTIFIKÁT pre našu školu

     

    Dňa 22. februára 2022 bol našej škole udelený "ZELENÝ CERTIFIKÁT" (pozri TU: zeleny_certifikat(1).pdf) za aktívnu prácu v oblasti ochrany životného prostredia. Naša škola je už dlhodobo zapojená do projektu "Recyklohry" a vďaka spolupráci so spoločnosťou SEWA - member of European Recycling Platform, ktorá je Ministerstvom životného prostredia SR autorizovaná pre elektro, batérie či elektroodpady, sa nám v roku 2021 - prostredníctvom výchovných EKO programov - podarilo vo významnej miere zabezpečovať ekologickú recykláciu a spracovanie elektroodpadu, prenosných batérií a akumulátorov. V aktivitách, ktoré pomáhajú k znižovaniu negatívnych dopadov na životné prostredie budeme určite pokračovať aj v budúcnosti.
     

  • DOD 2022

    Viac fotografií vo fotoalbume.

    Videoreportáž si môžete pozrieť tu.

  • Mik-Mik-Mikuláš

    Muž v červenom školou blúdi,
    všade ticho, niet tam ľudí.
    Aj čertisko krvilačné
    zúri, besnie ako divé:
    "Zase prešli na dištančné tie detiská bezočivé!"
    :-) 
    Prajeme vám krásneho Mikuláša 


     

  • Krajské kolo Zenit v strojárstve

    Dňa 30.11.2021 sa konal 22. ročník Krajského kola Zenit v strojárstve. Z našej školy sa súťaže zúčastnil žiak IV.B triedy Jakub Patka, pod vedením majstra odbornej výchovy Bc. Vladimíra Drinku. Svoje teoretické vedomosti a praktické zručnosti predviedol na dobrej úrovni, vďaka čomu obsadil v kategórii „S“ pekné 5. miesto. Srdečne blahoželáme.

     

    Viac fotografií vo fotoalbume.

  • Pomoc chutí po arašidoch

    Pri príležitosti 75. narodenín UNICEF uvádza e-knihu  POMOC CHUTÍ PO ARAŠIDOCH, v ktorej sa dozviete, ako naozaj funguje humanitárna pomoc.  Zdieľaním e-knihy so svojimi známymi sa aj vaše okolie dozvie o jej kráse a náročnosti, o ťažkom rozhodovaní komu pomôcť.

    Knihu môžete stiahnúť tu.

  • Súťaž mladých elektronikov

    V dňoch 15. a 16. 11. 2021 sa  konal  3. ročník celoslovenskej súťaže  mladých elektronikov. Súťaž sa konala vo vzdelávacom stredisku KIA MOTORS v Gbeľanoch. Svoje vedomosti a zručnosti prezentovalo 44 žiakov z rôznych škôl z celého Slovenska. Našu školu reprezentovali dvaja žiaci, ktorí v silnej konkurencii dosiahli veľmi pekné umiestnenie:

    Martin Adrián Slovák z II.E triedy  obsadil 9. miesto

    Dalibor Slivka z II.C triedy obsadil 11. miesto.

    Žiakom blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

    Viac informácií vo fotoalbume.

  • 38. ročník krajského kola ZENIT v elektronike

    Dňa 25.11. 2021 sa  konal už 38. ročník krajského kola ZENIT v elektronike. V rámci  pandemických opatrení sa súťaž realizovala prezenčno-dištamčnou formou. Našu školu reprezentovali v kategórii „A“ Matej Berky zo IV.D triedy a Lukáš Janči z III.D triedy.

    V kategórii „B“ školu reprezentovali žiaci Martin Adrián Slovák z II.E triedy, ktorý obsadil 2. miesto a Dalibor Slivka z II.C triedy, ktorý obsadil 4. miesto.

    Všetkým  žiakom blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

    Viac fotografií vo fotoalbume.

  • Náučná ekologická exkurzia na Súľove

    Členovia aktívne fungujúceho turistického krúžku a turistickí nadšenci našj školy dňa 14.11. 2021 absolvovali exkurziu v oblasti Súľova. Stúpali hore náučným chodníkom prepleteným koreňmi stromov a kameňmi až vysoko k skalám. Odtiaľ pokračovali ďalej zaisteným chodníkom po šlingniach, kruhoch a rebríkoch okolo Súľovského hradu až na krásnu lúku pod hradom. Pokochali sa pohľadom na lezeckú oblasť plnú vysokých skalných stien a pohodovým lesným chodníčkom si to namierili po červenej značke k drevenej ,,Kolibe“, kde sa trošku zohriali teplými dekami a niečím teplým do žalúdku. A keďže našim turistom a turistkám nesmierne záleží na tom, aby naša príroda ostala krásna a čistá aj pre nasledujúce generácie, všetok odpad, ktorý vyprodukovali počas desiatovania a krátkeho oddychu v "Kolibe", naložili späť do svojich batohov a odniesli z lesa do smetných nádob, kam aj patrí. Pani učiteľka Elena Paráková, pod ktorej vedením turistický krúžok pracuje, udeľuje pochvalu všetkým účastníkom exkurzie, ktorí najmä pri prekonávaní náročnejších úsekov trasy dokázali navzájom spolupracovať a podať kamarátom pomocnú ruku. Oporou pre žiakov bol tentokrát aj pán majster Vladimír Drinka, ktorý neodolal, pridal sa k výprave odvážlivcov a spoločne strávili krásny nedeľný čas v jesennej prírode.

  • Príhovor riaditeľa školy k aktuálnej epidemiologickej situácii na škole

strana:

Novinky

Kontakt

  • Stredná odborná škola technická Dubnica nad Váhom
    Bratislavská 439/18
    Dubnica nad Váhom
    018 41
  • kancelária riaditeľa: 042/4456214
    personalista pre žiakov: 042/4456223
    zástupca riaditeľa pre TV: 042/4456221
    zástupca riaditeľa pre PV: 042/4456218

Fotogaléria