Navigácia

  • Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScAgenda boli aktualizované
  • Konzultácie

    Dňa 04. 04. 2024 sa uskutočnia konzultácie s učiteľmi a majstrami odborného výcviku. Využite príležitosť prekonzultovať prospech a správanie vašich detí.

    Učitelia ako aj majstri odborného výcviku vám budú k dispozícii 04. 04. 2024 od 14.00 do 15.00.

  • Organizácia vyučovania počas EČ a PFIČ MS 2024

    Vážení rodičia, žiaci.

    Oznamujeme Vám, že z dôvodu konania externej časti a písomnej formy internej časti maturitných skúšok 2024 bude organizácia vyučovania v dňoch 12. a 13. marca 2024 upravená nasledovne:

     

    Termín konania:     12. 3. 2024 (utorok)        slovenský jazyk a literatúra

                                   13. 3. 2024 (streda)         anglický jazyk B1 + B2    

             

    A: žiakom na teoretickom vyučovaní bude 12. - 13.3. 2024 udelené riaditeľské voľno

    1. ročník: I.B, I.C, I.D, I.E

    2. ročník: II.A, II.C, II.D

    3. ročník: III.E

     

    B: praktické vyučovanie bude 12. - 13.3. 2024 prebiehať podľa riadneho rozvrhu

    1. ročník: I.A, I.F

    2. ročník: II.B, II.E

    3. ročník: III.A, III.B, III.C, III.D

  • Nová webová stránka školy sosdca.sk

    Odteraz sú všetky informácie (novinky, aktuality, podujatia, dokumenty, tlačivá, fotoalbum, videoalbum, podporné opatrenia, kalendár, kontakty a i.) dostupné na novej webovej stránke sosdca.sk . Informácie zo systému edupage (známky, suplovanie, dochádzka, rozvrh, DÚ) ostávajú dostupné na tejto stránke sosdca.edupage.org .

  • Rodičovské združenie

    Vážení rodičia a zákonní zástupcovia žiakov.

    Dovoľte, aby sme vám aj prostredníctvom EduPage pripomenuli, že zajtra - t. j. 17. januára 2024 sa (tak ako sme v priebehu minulého týždňa informovali na stráke školy) uskutoční rodičovské združenie, ktoré bude prebiehať formou konzultácii od 15:00 do 16:00 hod., kedy vám vyučujúci a majstri odborného výcviku budú k dispozícii vo svojich učebniach / kabinetoch. 

    Tešíme sa na Vašu účasť

  • Rodičovské združenie

    Vážení rodičia a zákonní zástupcovia žiakov.

    Srdečne Vás pozývame na rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční vo štvrtok 9.11. 2023  od 15:00 do 16:00 hod.  v učebniach triednych učiteľov. Triedne schôdzky prebehnú v učebniach triednych učiteľov. V rámci ZRŠ prebehne doplňujúca voľba zástupcu rodičov do Rady školy

    Tešíme sa na Vašu účasť

  • DOD november 2023

    Stredná odborná škola technická v Dubnici nad Váhom  srdečne pozýva všetkých deviatakov,  ich rodičov a učiteľov na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 8. novembra 2023  od 8:00 do 16:00 hod. 

    Plagát DOD november 2023  /  Video - SOŠ technická 2023  /  Propagačny materiál

    Využite možnosť oboznámiť sa s priestormi našej školy a jej moderným technickým vybavením. Pýtať sa môžete na všetko, čo vás v súvislosti so štúdiom na našej škole zaujíma. Poskytneme vám všetky potrebné informácie o možnostiach štúdia v študijných a učebných odboroch v školskom roku 2024/2025. O možnostiach duálneho vzdelávania sa budete môcť porozprávať priamo s predstaviteľmi so školou spolupracujúcich firiem. Je lepšie raz vidieť, ako stokrát počuť. Veríme, že získate cenné informácie, ktoré Vám určite pomôžu pri výbere strednej školy.    Tešíme sa na vašu účasť!

  • Predstavenie projektu APPLiA

    Dňa 24.10.2023 sa konalo na našej škole predstavenie projektu APPLiA. Stretnutia sa zúčastnili riaditelia šiestich vybraných škôl z celého Slovenska, zástupcovia výrobcov domácich spotrebičov a servisní technici. Pozvanie na stretnutie prijal aj  vedúci odboru školstva a kultúry pri TSK p. Ing. Richard Hančin, PhD. Stretnutie bolo zamerané na umiestňovanie študentov zapojených do tohto projektu do vybraných servisov. 

    Viac fotografií vo fotogalérii.

     

  • Odborná stáž žiakov partnerskej školy

    V rámci programu ERASMUS+ sa v období od 06. 10. 2023 do 20. 10. 2023 uskutočnila krátkodobá stáž žiakov našej partnerskej školy Gymnázium Jana Pivečky a Stredná odborná školá Slavičín. Cieľom projektu je zvyšovanie odborných kompetencií žiakov a pedagogických zamestnancov. Kedže sa jedná o partnerský program, tak podobnú staž teda absolvujú aj naši žiaci v Slavičíne.

    Viac fotografií vo fotoreportáži.

    Tiež si môžete pozrieť článok našej partnerskej školy.

  • Informácia pre zákonných zástupcov žiakov a študentov

         Policajný zbor Slovenskej republiky realizuje v zmysle rozkazu prezidenta Policajného zboru č. 55/2023 a nasl., v rámci svojich preventívnych aktivít plnenie úloh v súvislosti s ochranou mäkkých cieľov na školách.
           V súvislosti s uvedeným, si Vás dovoľujeme požiadať, aby ste v prípade zistenia podozrenia z protiprávneho konania kontaktovali nižšie uvedené subjekty:

    Kontaktný policajt:    práp. Peter Norovský, OOPZ Dubnica nad Váhom

                                        tel.: 0961/223 955, e-mail: peter.norovsky@minv.sk 

    Riaditeľ OO PZ:         OO PZ Dubnica nad Váhom, tel.: 0961/223 900 (útvar PZ, telef. kontakt služ. linky)

    Sekretariát OO PZ:    OO PZ Dubnica nad Váhom, tel.: 0961/223 901 (útvar PZ, telef. kontakt služ. linky)

  • Naši Dofáci sú bronzoví

    Vo štvrtok 12.10. 2023 si naši Dofáci - Dominik Hollý (IV.D) a Andrej Ondris (III.B) - v sprievode pánov expedičákov Juraja Štefanca a Jána Mutalu, prevzali v priestoroch župného úradu TSK z rúk britského veľvyslanca Nigela Bakera a predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslava Bašku významné ocenenie "Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu" za úspešné dokončenie bronzovej úrovne tohto programu. Pri plnení jednotlivých cieľov v oblasti dobrovoľníctva, športu a rozvoja zručností, aj počas dobrodružnej expedície, ktorú úspešne absolvovali v júni 2023, v plnej miere preukázali svoj talent, vytrvalosť, odhodlanie i cieľavedomosť. Obom chlapcom srdečne blahoželáme a dúfme, že ani strieborné pásmo im neujde. Zároveň veríme, že sa o svoje skúsenosti a zážitky podelia s ďalšími spolužiakmi a kamarátmi, aby sa rodina našich Dofákov rozrástla o nových členov.

    Viac fotografií vo fotoalbume.

    Ďalšie informácie nájdte aj na stránkach TSK.

  • Rodičovské združenie

    Vážení rodičia, zákonní zástupcovia žiakov.
    Srdečne Vás pozývame na rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční v stredu 27.9.2023  o 15:00 hod v učebniach triednych učiteľov. Po ukončení rodičovského združenia bude zasadať Rada rodičov.

    Tešíme sa na Vašu účasť

  • Sme ŠKOLOU, ktorá MENÍ SVET

    Počnúc školským rokom 2021/2022 sa naša škola zapojila do programu „Školy, ktoré menia svet“. Vďaka aktívnej spolupráci s Inštitútom pre aktívne občianstvo sa nám podarilo - prostredníctvom zážitkových aktivít,  interaktívnych, neformálnych a zábavných metód aplikovaných v rámci hodín občianskej náuky, etickej výchovy či dejepisu - vzbudiť záujem žiakov o aktívny občiansky prístup, občiansku participáciu a dobrovoľníctvo. Na vyučovacích hodinách sa snažíme v čo najväčšej možnej miere rozvíjať ich kritické myslenie, argumentačné schopnosti, schopnosť myslieť v kontexte a v súvislostiach, mediálnu gramotnosť, ale aj morálne hodnoty a empatiu, čím chceme aj naďalej prispievať k ich všestrannému občianskemu a osobnostnému rozvoju.

    Nechceme býť tými, ktorí iba čakajú, že sa raz svet zmení k lepšiemu - chceme byť tí, ktorí ho svojím aktívnym občianskym prístupom menia na lepšie miesto pre život už teraz.

  • Slávnostné otvorenie šk. roku 2023/2024

    Dňa 4. 9. 2023 sa uskutočnilo slávnostné otvorenie školského roku 2023/2024 za prítomnosti rodičov, žiakov a pedagogických zamestnancov školy. Viac fotografií vo fotogalérii.

    Slávnostný príhovor riaditeľa školy ku stiahnutiu tu.

  • Otvorenie školského roka

    Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024 sa uskutoční dňa 4. septembra 2023 o 9:00 hod.  pred hlavným vchodom do budovy školy.

    Po ukončení ceremónie, triedni učitelia I.A, I.B, I.C, I.D, I.E a I.F odvedú žiakov svojich tried do učební, kde im rozdajú dotazníky pre vyplnenie údajov do aSc agendy a poskytnú im vstupné informácie.

    V utorok 5. 9. 2023 žiaci 1. ročníka absolvujú úvodné školenie BOZP a požiarnej ochrany; žiaci vyšších  ročníkov sa dostavia na teoretické, resp. praktické vyučovanie podľa nižšie uvedeného harmonogramu. 

    Od stredy 6. septembra bude vyučovanie prebiehať podľa riadneho rozvrhu.

    Žiaci skráteného štúdia (triedy I.SŠ a II.SŠ), žiaci II.N a žiaci v ústavoch pre výkon trestu začnú vyučovanie 11. septembra 2023. 

    Harmonogram: OZ_zaciatku_skolskeho_roka_2023_24(2).pdf

  • Opravný a náhradný termín EČ a PFIČ maturitnej skúšky september 2023

    Oznamujeme žiadateľom o opravný / náhradný termín externej časti (test) a písomnej formy internej časti (sloh) maturitnej skúšky september 2023, že Regionálny úrad školskej správy v Trenčíne na základe § 77 ods. 8 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a na základe získaných údajov o počte prihlásených žiakov a škôl na opravný a náhradný termín EČ a PFIČ určuje miesto konania opravnej EČ a PFIČ maturitnej skúšky, ktorá sa uskutoční v dňoch 5. - 7. septembra 2023.

    Slovenský jazyk a literatúra - 5.9. 2023: na SPŠ, Bzinská 11, Nové Mesto nad Váhom (všetky okresy TN kraja)

    Anglický jazyk (B1) - 6.9. 2023: na SOŠ strojnícka, Športovcov 341/2, Považská Bystrica (okrasy TN, NM, MY, IL a PB)

  • Voľné miesta pre prijatie na štúdium

    Oznamujeme rodičom a žiakom 9.ročníka ZŠ, že po uskutočnení 1. kola prijímacích skúšok pre školský rok 2023/2024,  evidujeme ešte voľné miesta pre prijatie na štúdium na našej škole, a to:

    Odbor        Názov odboru                   Voľné miesta

    2411K         mechanik nastavovač                 2                       (študijný odbor)

    2464H         strojný mechanik                        2                       (učebný odbor)

    Zároveň oznamujeme záujemcom, že otvárame skrátené štúdium v odbore 2683 H 11 elektromechanik so zameraním na silnoprúdovú techniku. Podmienkou prijatia je výučný list v ktoromkoľvek inom odbore resp. vyššie dosiahnuté vzdelanie. Štúdium je dvojročné z odborných predmetov a končí výučným listom a Vyhláškou o elektrotechnickej spôsobilosti. Bližšie informácie na telefónnom čísle 042/4456223.

  • "NESTAŇ sa páchateľom"

    V priebehu marca a apríla tohto roku absolvovali žiaci 1. a 2. ročníka veľmi pútavé, poučné a veríme, že aj prospešné besedy s príslušníkom Policajného zboru v Dubnici nad Váhom pod názvom: "Nestaň sa páchateľom". Besedy boli organizované v rámci rovnomenného sociálno-preventívneho projektu, ktorého cieľom je oboznamovať mladých ľudí o rizikách a negatívnych dôsledkoch rôznych foriem ich konania, ktoré môžu vyvolať trestnoprávne následky. Žiaci s príslušníkom policajného zboru diskutovali o vybraných druhoch trestných činov, ktorých sa mladí ľudia často dopúšťajú konaním, ktoré oni sami považujú za neškodné. Jednoduchou a interaktívnou formou sa oboznámili so základnou skutkovou podstatou jednotlivých paragrafov Trestného zákona, osvojili si základnú terminológiu a naučili sa rozpoznávať znaky trestných činov akými sú napríklad výtržníctvo, zatajenie veci, extrémizmus, šírenie poplašnej správy, poškodzovanie cudzej veci, ohováranie, kyberšikana a podobne. 

  • Národný projekt Systém overovania kvalifikácie na SOŠT Dubnica nad Váhom

    Stredná odborná škola technická v Dubnici nad Váhom sa úspešne zapojila do národného projektu Systém overovania kvalifikácií v Slovenskej republike (NP SOK). Jeho realizátorom je Štátny inštitút odborného vzdelávania v spolupráci s dodávateľom a koordinátorom odborných aktivít Asseco Central Europe, a. s.

    Zapísaním do registra autorizovaných inštitúcií získala škola štatút autorizovanej inštitúcie v sektoroch národného hospodárstva

    AUTOMOBILOVÝ PRIEMYSEL A STROJÁRSTVO

    a ELEKTROTECHNIKA.

    Siedmi pedagogickí pracovníci školy sú už vďaka absolvovaniu programu odbornej prípravy autorizovanými osobami v rámci NP SOK. Zároveň sa Karol Šperka, hlavný majster odbornej výchovy, stal národným garantom pre kvalifikácie Nástrojár, Rezač kovov, Brúsič nástrojov a Majster (supervízor) v strojárskej výrobe. Začiatkom mája sa v spolupráci s Jurajom Štolunom zo spoločnosti Asseco Central Europe, a. s., uskutočnilo v priestoroch školy prvé overovanie kvalifikácie Nástrojár pod dohľadom skúšobnej komisie, ktorú tvoril národný garant a dve autorizované osoby. Úspešné overovanie na základe zaslaných portfólií absolvovalo celkom 20 uchádzačov. Medzi nimi sú predstavitelia SOPK, pedagogickí zamestnanci školy, predstavitelia firiem spolupracujúcich so školou pri realizácii systému duálneho vzdelávania žiakov, ako i pedagogickí pracovníci partnerskej SPŠ Dubnica nad Váhom.

    Všetkým úspešným absolventom blahoželáme.

    Viac fotografií vo fotoalbume.

  • MATEMATICKÝ KLOKAN

    Dňa 27.3.2023 sa uskutočnila medzinárodná matematická súťaž "Matematický klokan", ktorej sa zúčastnilo aj 20 žiakov našej školy.

    V kategórií Kadet O12 sa na prvých 3 miestach v rámci školy umiestnili nasledovní žiaci:

    Rudolf Fábry 1.A (99,3 percentil)

    Martin Varhaník (92,96)

    Tobias Tibor Letko (92,96)

     

    V kategórií Junior O34 :

    Peter Suchomel 4.E (95,6 percentil)

    Igor Seifert 3.C (78,3)

    Jakub Šatka (74,1)

    Úspešným riešiteľom gratulujeme a ďakujeme za peknú reprezentáciu našej školy.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Stredná odborná škola technická Dubnica nad Váhom
    Bratislavská 439/18
    Dubnica nad Váhom
    018 41
  • kancelária riaditeľa: 042/4456214
    personalista pre žiakov: 042/4456223
    zástupca riaditeľa pre TV: 042/4456221
    zástupca riaditeľa pre PV: 042/4456218

Fotogaléria